Loka Brunn 1

Vasastan

Karta

Information

Adress
Olivecronas väg 2-14
113 24 Stockholm
Valentin Sabbats gata 4-14
113 24 Stockholm
Eastmanvägen 1-7
113 24 Stockholm
Dalagatan 9E-9R
113 61 Stockholm
Area
11 544 kvm Bostad
4 011 kvm Butik / Restaurang
Arkitekt
Sune Malmqvist och Caspar von Vegesack
Byggnadsår
2008
Ombyggnad
Ej ombyggt

Om fastigheten Loka Brunn 1

Klassisk innerstadsarkitektur i livfull stadsdel. Kvarteret Loka Brunn 1, beläget på Sabbatsbergsområdet längs Dalagatan i Stockholm, uppfördes under 2008 av Anders Bodin Fastigheter.

Lägenheter och butikslokaler

Loka Brunn rymmer 153 lägenheter om 2–5 rum och kök samt butikslokaler. Lägenheterna är fördelade på 10 trapphus med entré från gatan. Lägenheterna är orienterade runt en avskild innegård med grönska.

Första Ljudklass-A byggnaden i Stockholm

Fastigheten var den första i Stockholm som byggdes helt enligt normerna för Ljudklass A, dvs efter de strängaste kraven på ljudisolering. Det gör det möjligt att njuta av stadens liv, utan att behöva störas av det. I området finns ett rikt utbud av shopping, kommunikationer, restauranger och kultur.

Omsorgsfulla detaljer

Stor vikt har lagts vid att byggnaden på ett naturligt sätt ska passa in i innerstadsarkitekturen och bidra till Stockholmsatmosfären. Omsorg om detaljer, gedigna material som sten och tegel i fasaden gör att fastigheten anpassar sig väl till den omgivande staden.

Smarta planlösningar

Lägenheterna är ljusa och yteffektiva och många har genomgående planlösningar. Balkong, terrass eller avskild uteplats finns till flertalet av lägenheterna.

Säkerhet i fokus

Kvarteret är planerat med säkerheten i fokus. Samtliga lägenheter har säkerhetsdörrar. Från garaget i källaren går hissarna direkt upp till lägenhetsplanen. Det är med andra ord inte nödvändigt att gå ut efter att ha parkerat bilen. Postlådorna är samlade i entréplanet vilket gör lägenhetsdörrarna säkrare.

Allmänna utrymmen

Vidare finns ett modernt passagesystem till fastigheten och varje trapphus är självförsörjande med egen tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd. Källsorteringsrum, garage och lägenhetsförråd kan nås inifrån byggnaden direkt via det egna trapphuset. Sammantaget är risken för oönskade besökare minimerad.

Service

I gatuplanet finns livsmedelshall, restaurang, café och mindre butikslokaler.