2018-06-14 Tändstickspalatset

Anders Bodin Fastigheter förvärvar fastigheten Spektern 8 i Stockholms kommun, mer känt som ”Tändstickspalatset” på Västra Trädgårdsgatan 15. Affären genomförs som en bolagsaffär med tillträde den 14 juni 2018. Säljare är Midroc Properties Stockholm AB.

Tändstickspalatset uppfördes hösten 1926 till våren 1928 som huvudkontor för Svenska Tändsticksbolaget. Arkitekt var Ivar Tengbom. Byggnaden består av källare samt fem våningsplan och den uthyrningsbara ytan uppgår till drygt 6 500 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva en sådan unik fastighet i Stockholms centralaste delar. Det är en fastighet som vi verkligen köper med hjärtat och vi ser fram emot att fortsätta med det gedigna fastighetsutvecklingsarbetet som den tidigare ägaren bedrivit, säger Carl Bodin på Anders Bodin Fastigheter.

– Det är en kulturhistorisk skatt vi säljer med omistliga värden, säger Peter Syrén, vd i Midroc Properties. Vi ser att köparen kommer att förvalta den på ett ansvarstagande sätt och med fokus på långsiktighet, vilket är väldigt betydelsefullt för oss.